Om oss

Om DHL

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 285 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL.

För att täcka alla typer servicebehov med rätt nivå av fokus och expertis, drivs DHL under fyra specialiserade divisioner:

  • DHL GLOBAL FORWARDING
  • DHL FREIGHT
  • DHL EXPRESS
  • DHL SUPPLY CHAIN

OM DHL GLOBAL FORWARDING

DHL Global Forwarding (Sweden) är ett av fyra DHL-bolag i Sverige. Vi erbjuder globala flyg- och sjöfraktstjänster. Vi har även ett starkt utbud av logistiktjänster såsom projekttransporter, kontrolltorn, tull-, miljö- och konsulttjänster.

I Sverige har vi ca 320 medarbetare utspridda på våra 6 kontor runt om i landet.

DHL Global Forwarding tillhandahåller en lokal kontakt för transporter till och från alla nyckelmarknader med konkurrenskraftiga priser för olika servicealternativ. Vår flygfrakt hanteras i vårt nätverk som inkluderar 7 000 specialister på 600 kontor i mer än 150 länder.

DHL Global Forwarding har ett globalt nätverk och ett långsiktigt samarbete och partnerskap med ett antal utvalda underleverantörer, vilket gör det möjligt för oss att erbjuda ett komplett utbud av internationella sjötransporter.