Vi ses väl på tulldagarna?

18 september, 2017

Vi vill gärna prata tull med dig!


Tulldagarna
Årets tulldagar närmar sig med stormsteg och det är nu hög tid att anmäla dig ifall du har tänkt delta. Vi på DHL Global Forwarding kommer att finnas på plats som utställare även i år och vi ser fram emot att få träffa dig vid vår monter och i minglet på AFTER TULL.

Vi är ett starkt team som möter upp på varje ort så ta tillfället i akt att komma och träffa våra duktiga säljare och experter från vår tullavdelning och samtidigt ta del av intressanta seminarier och föreläsningar som erbjuds under Tulldagarna runt om i landet.

Årets Tulldagar:
Stockholm den 3 oktober
Göteborg den 4 oktober
Malmö den 11 oktober

Via länken hittar du mer information om program, tid och plats. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Ska du ansöka om nytt tulltillstånd i höst?
Tullverket kommer inom kort att införa ett nytt system för hantering av tillstånd. Systemet är helt digitalt och för att få åtkomst till detta måste du säkerställa att du har behörighet till Tullverkets webbtjänster. Genom tillståndssystemet kommer du att både ansöka om tillstånd, få beslut om tillstånd samt kunna ta emot meddelanden om din ansökan.

Om ditt företag saknar behörighet till Tullverkets webbtjänster är det nu hög tid att ansöka om sådan och detta för att kunna tillämpa det nya systemet i det fall du behöver ansöka om nytt tulltillstånd.

Vi gör tull enkel för dig

• Använder ni det mest förmånliga tullförfarandet, eller finns det pengar att spara?
• Hur säkerställer ni att korrekta uppgifter lämnas i era tulldeklarationer?
• Har ni den kompetens som behövs för att kunna följa upp era importer eller behöver ni satsa på utbildning?


Om du har frågor kring er tullhantering är du välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder många olika typer av tulltjänster, inte enbart tulldeklarationer.


Ewa Ek
Tullchef, DHL Global Forwarding